- Blogs -

Mensen met de ziekte van Parkinson maken van alles mee... ik ook dus. Via mijn blogs probeer ik mijn ervaringen, teleurstellingen maar ook mooie of bemoedigende ervaringen en voorvallen met u en jou te delen.

 

"Gespleten voelen" of "inwendig verdeeld". Herkennen jullie die gevoelens? Ik was gisteren verdrietig maar vooral echt boos. Ben benieuwd naar jullie ervaring en hoe jullie zouden reageren.

Weer opnieuw een jaar voorbij. Weer opnieuw een nieuw jaar begonnen... Wat is er veel gebeurd... Veel verdriet en pijn, veel zegeningen en dankbaarheid. Het zette mij spontaan tot tot onderstaand gedicht.

Kijk, daar komt Peter met zijn Rollz aan
Een rondje gelopen, zijn benen 'staan' aan
Aan de kant mensen, geef Peter ruim baan
Blokkeer nu geen weg, want dan blijft hij staan

Deuren open, aan de kant, geef hem ruim baan
Want stress en angst doen hem onzeker gaan staan
Freezing, dat is het medische begrip dat hierbij hoort...

Als lid van de Patiëntadviesraad van de afdeling Zingeving en Spiritualiteit (voorheen de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat) van het Radboudumc ben ik ook lid van het Leernetwerk interprofessionele zingevingszorg. Dit Leernetwerk valt onder de Beroepsvereniging Geestelijk Verzorgers. Zij hadden vrijdag 24 november 2023 hun jaarcongres. Ik...

Het thema van het Jubileumsymposium van het Radboud Alzheimer Centrum (vrijdag 27 oktober 2023) was 'De onuitgesproken tekst' Een heel gevarieerd programma met sprekers, uitvoeringen, intermezzo's etc. Best boeiend.

Als lid van het Challengeteam van het Centrum van Geïntegreerde Zorg binnen het Radboudumc had ik hiervoor een uitnodiging ontvangen....

"De keverschrik", zo werd in mijn tienerjaren de loonwerker die op verzoek naast onkruid ook ziekten en plagen op het land bestreed. Waarschijnlijk was hij in deze tijd één van de eersten die dat, met de kennis van toen professioneel en zorgvuldig deed.

"Mijn naam is Peter van den Berg. Ik ben geen reus, maar ook geen dwerg….." Onder een 'reus' versta ik uiteraard niet iemand die erg groot is, maar meer de kar trekt, iemand met visie die een groep meeneemt iin zijn plannen, overtuigt etc.. Een leider. Wat heeft dat met foto bij deze blog te maken. Niets,...

Daar, daar zat ik op die blauwe bank
Dit keer ontspannen, niet tegen wil en dank
Twee jaar geleden zat ik daar stil én koud,
Alle energie was weg, ik voelde mij oud

Een off deed mij stranden, zo dichtbij huis
Ik vroeg om hulp en piepte als een muis
Vandaag ging ik lopend...

"Met jouw kennis en ervaring verwacht ik dat jij de gemeente X goed kunt helpen. Natuurlijk ben ik erg benieuwd hoe jij dit ziet. Het lijkt me in ieder geval leuk om hierover verder met je in contact te komen." Een citaat uit een bericht dat ik onlangs via LinkedIn van een recruiter ontving.

Ik wist even niet te reageren. "...