- Blogs -

Mensen met de ziekte van Parkinson maken van alles mee... ik ook dus. Via mijn blogs probeer ik mijn ervaringen, teleurstellingen maar ook mooie of bemoedigende ervaringen en voorvallen met u en jou te delen.

 

Levenslang....

13-09-2021

Op een overtreding of misdrijf waarbij de verdachte schuldig wordt bevonden, volgt doorgaans een straf. Afhankelijk van het strafbaar feit, de maatschappelijke impact en de situatie is dit een boete of een gevangenisstraf. In een beperkt aantal Westerse landen kan veroordeling leiden tot een levenslange gevangenisstraf.

Bij een veroordeling door de...

Onlangs heb ik mijzelf flink geslagen...... Dat hielp, wat ik kwam vooruit! Wat een rare start van een blog zal je denken.... Peter die zichzelf slaat?! Maar schijn bedriegt. Wacht .. ik zal het uit proberen te leggen.

Zoals jullie ongetwijfeld weten wordt er bij mensen met de ziekte van Parkinson - zoals ikzelf - minder dopamine in...

Concrete tips

Valkuil en medicatie
Zo denkend aan sterk en zwak wil ik toch wat concrete tips formuleren. Tips omdat er ook valkuilen zijn. Zo is er de valkuil van zelfmedelijden. Daarmee bedoel ik dat het niet moeilijk is jezelf in de put te praten, maar zie er eens uit te komen...... Of, met andere woorden, treuren mag, maar pas...

Wanneer ga je goed om met 'je ziekte' en ben je sterk? Wanneer ga je niet goed om met de aandoening die je dagelijks te (ver)dragen hebt en ben je zwak? Dat zijn lastige vragen waar je niet een draaiboek of stappenplan voor opstelt en na een korte periode al vlot je eerste certificaat scoort.... Of het moet juist een...

Iemand die ziek is krijgt vaak de vraag "Hoe is het (nu) met jou?" Wanneer daar tijd is voor een persoonlijk gesprek en betrokkene stelt deze vraag vanuit oprechte belangstelling of meeleven dan wordt een dergelijke vraag zeker gewaardeerd! In mijn blog van 29 juli 2021 (Hoe is het met je?) heb ik daar meer over geschreven.

"Hoe laat is voor jou een mooie tijd om te eten?" Deze vraag kreeg ik onlangs van een schoonzus. In plaats van een tijdstip gaf mijn vrouw "Wat een goede vraag!" als antwoord. Een raar antwoord denk je misschien maar voor menigeen is het echt een super vraag of belangrijk aandachtspunt en vaak een teken van...

Vanuit verschillende hoeken van het land kreeg ik vragen als "Peter, je bent zo stil, hoe gaat het nu met je?" Het viel op dat ik wat stiller was op social media en minder actief via de app. Dat werd 'vertaald' naar "het gaat minder goed met Peter". Allereerst waardeerde en waardeer ik deze betrokkenheid!!

Voor velen is een zomervakantie een soort oase in een periode van hard werken, een stevige studie of gewoon even niet naar school en minder verplichtingen die de agenda vullen. We gaan op vakantie en als we om welke reden niet 'vertrekken' dan besteden we onze vakantie wellicht met een dagje weg, wat knutselen of klussen thuis, maar in ieder...

Het gaat je dan toch wel beetje aan het hart... Na 17 jaar trouwe dienst 'iets' afdanken terwijl het nog goed functioneert.... Het overkwam mij. Beter gezegd: ik deed het. Nog eerlijker: ik was zelf de 'dader'.... En vooralsnog heb ik er geen spijt van ook!

Waar gaat het over vragen jullie zich waarschijnlijk af! In juni 2004 zijn...