- Kennis delen -

 

Ik vind het mooi om de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan te kunnen en mogen delen:

  • ik 'geniet' ervan om bijvoorbeeld trainees of nieuwe medewerkers van de gemeente te vertellen hoe de gemeente(politiek) werkt;
  • het is mooi om nieuwe raadsleden of juist meer ervaren raadsleden te vertellen over het instrumentarium dat hun ter beschikking staat of hen te begeleiden bij het werken aan kwaliteit binnen de fractie;
  • het is waardevol om studenten geneeskunde, psychologie, verpleegkunde of theologie te vertellen over de impact van een chronisch-progressieve ziekte op het leven van de zieke en diens 'omgeving'.

Of het nu raadsleden, medewerkers van een gemeente of (aankomend) professionals die te maken hebben (chronisch-progressieve)ziektes, mijn passie en energie haal ik uit het een stapje verder brengen en begeleiden zodat zij met waarde(n)volle informatie hun levensweg en professie vervolgen.

Hieronder enkele trainingen, gastcolleges of presentaties. Vragen of uitnodigen? Neem gerust contact op via e-mail of telefoon.

Vandaag op Blue Monday -(derde maandag in januari, 17 januari 2022)- naar men zegt de meest deprimerende dag van het jaar bieden wij de notitie 'Van snappen naar proberen te begrijpen' aan als handreiking om de samenleving een stukje mooier te maken. We moedigen aan om de eerste stap te zetten het gesprek aan te gaan.

Naar aanleiding van het vijftigjarig jubileum van de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc mocht ik tijdens hun jubileumsymposium een gastcollege geven over veerkracht en patiëntparticipatie. Hieronder kunt u de presentatie nakijken en nalezen.

Vorig najaar (2019) kreeg ik van een goede bekende een appje "Peter, hoe gaat het met jou?" In een heel kort appje reageerde ik als volgt: "Juist gisteren een verzoek om arbeidsongeschiktheid ingediend". Daarop kreeg ik reactie die ik vermoedelijk niet meer zal vergeten: "Peter, ben je arbeidsongeschikt of geschikt voor een nieuwe roeping?"...

Op vrijdag 20 november 2020 mocht ik studenten van de faculteit Theologie en Religiewetenschappen (Katholieke Universiteit Leuven) tijdens een gastcollege Praktische Theologie vertellen over de impact van een chronisch-progressieve ziekte op het leven van de zieke en diens 'omgeving'.

Aan de orde kwamen onder andere de volgende thema's: