Van snappen naar proberen te begrijpen

17-01-2022

Vandaag op Blue Monday -(derde maandag in januari, 17 januari 2022)- naar men zegt de meest deprimerende dag van het jaar bieden wij de notitie 'Van snappen naar proberen te begrijpen' aan als handreiking om de samenleving een stukje mooier te maken. We moedigen aan om de eerste stap te zetten het gesprek aan te gaan.

We zijn geneigd om te kijken wat er niet kan deze tijd, wat niet goed gaat. We kunnen elkaar zomaar kwijtraken in families, kerken omdat we elkaar niet echt zien en teveel met onszelf bezig zijn. Juist nu een uitgelezen kans om elkaar te ontmoeten, van hart tot hart, om verhalen te delen. Begin klein: zet vandaag de eerste stap en blijf trouw!

Met deze notitie willen wij 'antwoord' geven op het inspiratieadvies 'Stervelingen' van de Raad Volksgezondheid & Samenleving en willen wij tevens een bijdrage leveren in het gesprek hierover in de samenleving. Een lastig en voor velen een moeilijk gesprek. Daarom hebben wij met ervaringsdeskundigen en professionals een praktische handleiding proberen samen te stellen.

De notitie hebben wij vandaag aangeboden aan Kees van der Staaij (lid en nestor Tweede Kamer, lid van de Kamercommissie Volksgezondheid en Sport) en de Raad Volksgezondheid & Samenleving.

Hieronder zijn de notitie, de samenvatting en een persbericht opgenomen. De notitie kan kosteloos worden gedownload en we vragen een ieder die wil op onze notitie te reageren. Reacties kunnen naar Peter van den Berg (petervandenberg@leg-uit.nl) en Pauline Aalbers-Blankenstijn (pauline.aalbers@alskankerjeraakt.nl)

Notitie 'Van snappen naar proberen te begrijpen':

Persbericht:

Opinieartikel;