Zakboek Ambtenaren

18-10-2019

Het Zakboek Ambtenaren is een onmisbaar naslagwerk voor de gemeentelijke praktijk. Het vak van de ambtenaar is voortdurend in ontwikkeling door, en onder druk van, maatschappelijke ontwikkelingen. Voor politici worden tastbare resultaten (graag op korte termijn) steeds belangrijker. Als ambtenaar help je ze daarbij maar ben je aan de andere kant loyaal aan je bestuur en vraagt de diezelfde samenleving en politiek ook om duurzame oplossingen voor de lange termijn. Het verbinden van die perspectieven aan ambtelijke professionaliteit maakt het zijn van ambtenaar boeiend en complex.

Dit boek biedt gemeenteambtenaren kennis, inzicht en handvatten bij de bestuurlijk-politieke advisering, de voorbereiding van beleid en het nemen van besluiten. Handige checklisten, praktische tips van onder andere burgemeesters, griffiers, gemeentesecretarissen, wethouders en collega-ambtenaren en tot slot een uitgebreide begrippenlijst maken dit boek tot een unieke gereedschapskist waarmee zowel de net begonnen ambtenaar als een ervaren adviseur aan de slag kunnen.

Het Zakboek Ambtenaren wordt DV vrijdagochtend 13 december 2019 tijdens een mini-symposium gepresenteerd. Wilt u het symposium bijwonen of het Zakboek Ambtenaren aanschaffen? Neem dan contact op met de redactie: petervandenberg@leg-uit.nl. Het Zakboek Ambtenaren is deel 3 uit de serie Zakboeken Openbaar Bestuur.

Om een beeld te krijgen van de inhoud van het Zakboek Ambtenaren kunt u hieronder het inkijkexemplaar downloaden.

Het vak van de ambtenaar is voortdurend in ontwikkeling door, en onder druk van, maatschappelijke ontwikkelingen. Voor politici worden tastbare resultaten steeds belangrijker. Als ambtenaar help je ze daarbij maar ben je aan de andere kant loyaal aan je bestuur en vraagt de diezelfde samenleving en politiek ook om duurzame oplossingen. Het verbinden van die perspectieven aan ambtelijke professionaliteit maakt het zijn van ambtenaar boeiend en complex. Het Zakboek Ambtenaren, dat op vrijdagochtend 13 december 2019 tijdens het symposium 'Ambtenaar: spil of speelbal?' wordt gepresenteerd biedt gemeenteambtenaren kennis, inzicht en handvatten om hiermee om te gaan.

Het eerste exemplaar van de bundel zal worden uitgereikt aan Michiel van Kruijsbergen (gemeentesecretaris gemeente Woerden). Diverse sprekers zullen vanuit hun expertise over de (veranderende) rol van gemeenteambtenaren een inleiding houden. Naast de redactieleden Peter van den Berg en Jorden Hagenbeek zijn dat onder andere Huri Sahin (lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur), Alinda van Bruggen (WagenaarHoes Organisatieadvies), Jeroen van Gool (directeur wethoudersvereniging) en Ruud van Bennekom (burgemeester Bunnik).

Gegevens symposium:

  • Datum en tijdstip: vrijdagochtend 13 december 2019 van 10:00 - 11:30
  • Locatie: Stadskantoor gemeente Woerden (Blekerijlaan 14, Woerden)
  • Thema symposium: Ambtenaar: spil of speelbal
  • Sprekers: Michiel van Kruijsbergen, Jeroen van Gool, Huri Sahin, Dorien van der Kamp, Alinda van Bruggen, Ruud van Bennekonm, Wubbo Tempel, Peter van den Berg en Jorden Hagenbeek.
  • Aanmelden: wilt u het symposium bijwonen? Dan adviseren wij u zich op te geven bij Peter van den Berg (redacteur Zakboek Ambtenaren). Dat kan via petervandenberg@leg-uit.nl of 06-42368669. Kosten: aan deelname van het symposium zijn geen kosten verbonden. Het Zakboek Ambtenaren kost € 29,95
  • Meer informatie: voor vragen met betrekking tot het Zakboek Ambtenaren en/of het symposium kunt contact opnemen met Peter van den Berg (redacteur Zakboek Ambtenaren). Dat kan via petervandenberg@leg-uit.nl of 06-42368669.
  • Hieronder treft u de uitnodiging en het programma aan van het symposium 'Ambtenaar: spil of speelbal' aan (vrijdagochtend 13 december 2019).