Wat geweest lijkt - Leven als zoekpartij

13-04-2023

Vandaag, donderdag 13 april 2023, nam dr. Wim Smeets afscheid als geestelijk verzorger en oud afdelingshoofd van de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc. Dit gebeurde tijdens het afscheidssymposium 'Wat geweest lijkt. In gesprek over verandering en (dis)continuïteit' wat in het Radboudumc Experience Center plaatsvond. Wim was 27 jaar in dienst geweest bij het Radboudumc. Het symposium was onderverdeeld uit de verschillende kerntaken waar Wim zich mee bezig hield: onderzoek, onderwijs, beleid en zorg. Uit de diverse bijdragen bleek dat Wim een zeer gewaardeerd collega was die ook 'ver' buiten het Radboudumc bekendheid genoot vanwege trainingen of participatie in diverse onderzoeks- en overlegplatforms.

Bij de 'Kerntaak Onderwijs' werd het boek 'Leven als een zoekpartij: Zingeving en spiritualiteit integenerationeel' gepresenteerd. Elisabeth Elbers van de Radboud University Press overhandigde het eerste exemplaar aan Bertine Lahuis (Raad van Bestuur Radboudumc) en het tweede exemplaar aan Wim zelf. Daarna mocht ik, als lid van de Patiëntadviesraad van de Dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat, vanuit patiënt perspectief reageren op de bundel. Zie hieronder mijn bijdrage.

Hieronder mijn bijdrage (speech) aan het symposium 'Wat geweest lijkt' toen het boek 'Leven als zoekpartij' was gepresenteerd:

Hieronder wat foto's van het symposium waarbij Wim ook 'mijn' exemplaar heeft gesigneerd.