Startpagina Parkinson beschikbaar

09-04-2021
Met Wereld Parkinson Dag in zicht (11 april) wil ik hierbij de Startpagina Parkinson wereldkundig maken.

In de loop van de jaren dat ik de ziekte van Parkinson heb ik veel mensen ontmoet. Mensen met de ziekte van Parkinson. Professionals die als (para)medicus, psycholoog, pastor, coach, ja noem maar op, betrokken waren en zijn bij de ziekte van Parkinson. Die ontmoetingen en gesprekken heb ik, mede door de bundels 'Een nieuwe uitdaging met Parkinson' en 'Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte', gelukkig nog steeds! Het verrijkt mijn leven en vergroot mijn kennis. En ik vind het mooi om kennis (en ervaringen) te delen of beschikbaar te stellen. Daarom schrijf ik blogs, artikelen etc.


Over de ziekte van Parkinson is heel veel informatie te vinden. Soms is deze informatie echter wat 'versnipperd' over diverse platforms, organisaties etc. Daarom ben ik begonnen met een Startpagina. Via deze startpagina kun je diverse onderwerpen vinden die met de ziekte van Parkinson te maken hebben. Van oorzaak en diagnose tot behandelingen. Van acceptatie, gevolgen tot bewegen, relaties, yoppers en corona. Ik heb die onderwerpen niet toegelicht of beschreven. Ik ben geen professional maar een 'ervaringsdeskundige'. Maar als ervaringsdeskundige wil ik graag een wegwijzer zijn naar pagina's en organisaties die je verder uitgebreid informeren over de ziekte van Parkinson en alles wat met deze ziekte te maken heeft.


Overmorgen is het Wereld Parkinson Dag. Ik vind het daarom een mooi moment om die startpagina wereldkundig te maken in de hoop dat er velen via deze startpagina kunnen vinden wat ze zoeken. En natuurlijk, ik mis ongetwijfeld (belangrijke) interviews, artikelen etc. Als jullie wat missen en vinden dat ik dat artikel, die website of dat interview moet opnemen? Stuur dan een e-mail naar petervandenberg@leg-uit.nl