Parkinson - Vermoeidheid en slaap

15-04-2023

Een chronische aandoening als de ziekte van Parkinson vergt veel energie van het lichaam. Dat komt bijvoorbeeld door de tremor maar ook omdat voor de 'gewone' handelingen extra inspanning vergen. Gewone dagelijks handelingen vergen namelijk meer energie bij chronisch zieken dan bij gezonde mensen. Slaapproblemen komen ook vaak voor bij mensen met de ziekte van Parkinson. Een verstoord slaap-waakritme of een verslechterde nachtrust veroorzaken een slechte nachtrust. Op deze pagina veel verwijzingen naar websites waar veel informatie over vermoeidheid en slaap te vinden is.

Parkinson - vermoeidheid en slaap

Parkinson - stress en ontspanning

Adviezen en aanbod van adviseurs en deskundigen

Het juiste bed helpt bij parkinson problemen
Onder het motto van 'kwaliteit geeft rust' adviseren de neven Wim en Wim Hofman rondom slaapcomfort en leveren zij maatmerk als het gaat om slaapcomfort, slaapkamers en ontspanning. Dat doen zij onder de naam 'De Suite' (Moordrecht, Zuid-Holland). Voor personen met de ziekte van Parkinson adviseren zij en leveren op verzoek maatwerk als het gaat om bedden (link). Denk daarbij onder andere aan individueel en in hoogte verstelbare ledikanten en matrassen (al dan niet voorzien van FPS=technologie die er voor zorgt dat de doorbloeding beter is en de spierspanning verlaagt).

 Op Wereldparkinsondag 2023 heeft De Suite een nieuw digitaal magazine gelanceerd. Daarin wordt specifiek ingegaan op ontspanning, rust en slaap in relatie met de ziekte van Parkinson. Diverse ervaringsverhalen zijn opgenomen alsook een uitgebreid interview met mij: link naar digitale magazine
,