Op weg naar een luisterboek

02-10-2021

Ongeveer 13 maanden geleden presenteerden wij, Angelique en Peter, de bundel 'Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte'. Het voornemen was om afgelopen maart (2021) de luisterversie van onze bundel "Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte" te kunnen presenteren. De bundel zelf is een dikke pil vol waardevolle informatie en herkenbare verhalen uit de praktijk. Naast een kennismaking met ziektes als ALS, Parkinson, MS, Kanker, Reuma en Lyme komen alle kanten van een chronische ziekte aan de orde: werk, relaties, gezin, emoties en financiën.

Maar als je chronisch ziek bent, kan het lastig zijn om zo'n zwaar boek vast te houden. Vandaar dat we in het najaar van 2020 waren begonnen met de ontwikkeling van een luisterbundel. Wij hadden toen inmiddels veel giften. van ondernemers, particulieren en enkele organisaties ontvangen waarna we Dick Klabbers en Marian Thurlings de opdracht hebben gegeven de bundel in te lezen. Hun bijdrage is dat zij dit tegen een bijzonder gunstig tarief doen waardoor wij uiteindelijk onze begroting rond kregen. Want het is een arbeidsintensief proces waardoor het best wel wat kost. We zijn daarom blij en dankbaar met zo veel bijdragen van particulieren, ondernemers en de loyale houding van Dick en Marian!

Het inlezen en geschikt maken van zo'n bundel, daar hebben wij ons met elkaar op verkeken. De hoeveelheid tekst, de complexiteit van de bundel, een lock down waardoor de studio dicht moest, een vergeten hoofdstuk....etcetera het was en is ook een bijzonder traject en product: ons eerste luisterboek... en dan ook nog zo'n betrokkenheid vanuit omstanders, betrokken particulieren en ondernemers die het project financieel hebben gesteund.... betrokkenheid vanuit Dick en Marian bij de productie.... heel veel uurtjes hebben gezeten in de productie... Maar heel veel energie en tijd zat ook in de fondswerving, het overtuigen of just betrokken en persoonlijk contact met sponsors, etcetera. Hoe gaaf was het om in september 2017 de eerste twee boeken met mijn naam op de cover te kunnen en mogen presenteren.... om die boeken in de boekenkast te zetten... niet hoe gaaf maar wel hoe bijzonder en mooi is om het eerste luisterboek te kunnen presenteren..... omdat we niemand wilden uitsluiten! Omdat we zieken, hun geliefden en allen die om hen heen staan (zorgprofessionals, familie, vrienden, collega's etc.) ondanks een ernstige ziekte een beter leven gunnen!