Lockdown, dat is een forse dreun

21-12-2020

Het kwam niet helemaal onverwacht, en toch zijn we (allemaal?) geschrokken van de tijdelijke strenge lockdown. Uit (heel) recente onderzoeken blijkt dat onder andere chronisch zieken zwaar getroffen worden door de (mogelijke) gevolgen van corona. Deze tweede lockdown rondom de feestdagen en jaarwisseling verzwaart dit. Voor velen zijn (waren..) deze dagen rondom kerst en de jaarwisseling dagen van bezinning, familiebezoek. Dagen van herinnering. Dat maakt die tweede lockdown pijnlijk en verdrietig.

Nee, in ons (opinie)artikel doen we geen beroep op versoepeling. Dat zou wellicht erg onverstandig kunnen zijn. Wel vragen wij om gemeenschapszin, regie en liefde nu maar ook op andere momenten. Deze oproep doen wij als professionals én ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen. We beseffen dat het artikel aan de lange kant is. Korter is misschien krachtiger, maar we wilden onze betrokken boodschap en liefdevolle oproep uitwerken en krachtig uiteenzetten.

Vandaag, maandag 21 december 2020, verscheen ons opinieartikel in het NederlandsDagblad (link naar artikel). Het artikel kan hieronder worden gedownload.

Het hierboven genoemde artikel is een samenvatting van ons uitgebreidere (nog niet gepubliceerde artikel "Een nieuwe lockdown: liefde en hoop rondom mensen met een chronisch progressieve ziekte". U kunt het hieronder downloaden.