Hoe bevalt de Rollz?

20-01-2021

"En, hoe bevalt de Rollz?" Al diverse keren mocht ik deze of vergelijkbare vragen beantwoorden. Het is, zoals ik in een eerdere blog schreef, een stap vooruit na een stap achteruit.

Al wordt iedere blijk van betrokkenheid gewaardeerd (en beantwoord), dit keer kwam deze vraag wel uit een 'bijzondere hoek'.... vrijdagochtend had ik de tweehoofdige directie van Rollz International op bezoek: Richard Zwart en Martijn Schaaper.

Aardig om persoonlijk kennis te maken en elkaars achtergrond te leren kennen. Zij maakten kennis met mijn persoonlijke verhaal van achteruitgang, de zoektocht naar nieuwe wegen en mogelijkheden maar tevens toch ook een dankbaar gebruiker van de Rollz. Ik hoorde het persoonlijke verhaal achter de Rollz Motion Performance; hoe door een ingrijpend ongeval Martijn de eerste gebruiker werd van de door hem ontwikkelde Rollz. Een periode in zijn leven dat hij als begin dertiger een rollator en rolstoel nodig had. In die periode ontwikkelde hij naast een kwalitatief en functioneel hulpmiddel ook een 'hulpmiddel' met een eigentijdse uitstraling. En juist ook door in gesprek te blijven met gebruikers blijft er aansluiting met de (toekomstige) gebruiker en kan de Rollz doorontwikkeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de 'Parkinsonmodule' op de Rollz Motion Rhythm (link naar de Rhythm). Het was een mooi persoonlijk en 'praktisch' gesprek waarin we veel van elkaar hebben geleerd.

Maar of de Rollz bevalt? Ik heb 'm vrij snel na de aanschaf met de therapeut afgesteld op mijn lengte en looppatroon. Daarna ben ik vrij enthousiast gaan lopen, misschien wel te enthousiast waardoor (spieren in) heup en been begonnen te protesteren. Het klinkt natuurlijk negatief, maar eigenlijk is het een positief effect van de Rollz: ik kom namelijk weer meer in beweging. Ik hoop nu na een periode van rustiger aan doen de draad weer op te pakken! Bevalt de Rollz? Jazeker! En, er komen 'zelfs' mensen even voor een 'tuinbezoek' om de Rollz te zien en/of uitproberen... Zo maak ik bewegen én gebruik hulpmiddelen voor mezelf en anderen bespreekbaar.....