Open Doors

06-06-2024

"Nooit, nooit vergeet ik de dag dat Boko Haram mijn dorp overviel", vertelt de twintigjarige Ayuba. Hij rende voor zijn leven en kon wegkomen. Open Doors helpt christenen zoals Ayuba zodat ze kunnen herstellen. Daarnaast geven we voedsel en kleding, wanneer hun land en bezittingen zijn geplunderd. We helpen ze op weg om opnieuw zelfvoorzienend te worden.
Meer informatie: https://www.opendoors.nl/ 

Wilt u een gift geven? Klik dan op de onderstaande QR-code of scan deze QR-code. Namens Open Doors hartelijk dank!

Uitgebreid bericht: Arise Africa

De ontwikkelingen in Afrika zijn zowel inspirerend als dramatisch. De kerk groeit razendsnel, maar tegelijkertijd heeft geloven in Afrika een hoge prijs. Extremistische groepen gebruiken bruut geweld om christenen te verdrijven. Christenen in landen als Nigeria, Congo en Soedan hebben dagelijks te maken met geweld, ontvoering, verkrachting en moord.

Open Doors helpt gelovigen in getroffen gebieden met noodhulp, medicijnen en traumazorg. Zoals bij Ayuba; zijn vader werd vermoord door moslimextremisten. Verblind door haat was hij vastberaden wraak te nemen. Hij had dringend hulp nodig. "Nooit, nooit vergeet ik de dag dat Boko Haram mijn dorp overviel", vertelt de twintigjarige Ayuba. Hij rende voor zijn leven en kon wegkomen. Toen hij terugkwam herkende hij het lichaam van zijn vader op de grond. Onthoofd, omdat hij een volgeling van Jezus was.

De diepe haat die Ayuba voelde, dreigde zijn geloof te verdringen. Hij was vastbesloten wraak te nemen. Totdat zijn voorganger via het Shalom Trauma Center hulp kon regelen. "Ik heb leren vergeven. God heeft me hier gebracht om te genezen." Helaas komen er dagelijks slachtoffers bij. Open Doors helpt christenen zoals Ayuba zodat ze kunnen herstellen. We voorzien in traumazorg na aanvallen en bieden praktische hulp bij de wederopbouw van hun leven.